• Овде можете видети како ће бити организован рад у овој школи, на који начин ће се обрађивати теме.

  Када будете кликнули на овај курс, отвориће вам се прозор за логовање. У дну тог формулара се налази прозор где пише "уђи као гост". У овај курс можете ући као гост.

  Pristup u ulozi gosta
 • Добродошли у свет храбрих витезова и племенитих принцеза!

  Сазнајмо о славним и занимљивим личностима наше далеке прошлости. Сазнајте о детитњству чланова породице Немањић, о томе како је Стефан Немања надмудрио једном моћног цара, о херојству Милоша Обилића или плементиости кнегиње Милице и принцезе Оливере...

  Miroslavljevo jevanđelje

  Pristup u ulozi gosta
 • Добродошли у доба хајдука и ратника!

  Сазнајте како смо почели да једемо бурек и баклаву и да пијемо кафу, али и како је српска црква штитила народ.

  Да ли знате ко су Карађорђе и Милош Обреновић? Да ли сте чули за хадук Вељка Петровића и његовој великој љубави Чучук Стани. Сазнаћете и како је кнегиња Љубица убила Милошеву љубавницу...То су била бурна и узбудљива времена за Србе! Сазнајте нешто о том добу!

  Paja Jovanović Takovo

 • Добродошли у 20.век!

  Срби су на страницама историје оставили свој дубоки траг. Сазнајте о херојству Срба у Првом светском рату, бавићемо се сведочењима деце која су прешла преко Албаније, видећемо филмове из тог времена...а потом ћемо упознати последње чланове Карађорђеве лозе и како се живело у Краљевини Југославији и Југославији после Другог рата.

  принц Александар Карађорђевић у авиону(1910.,Француска)

  Принц Александар Карађорђевић у авиону (Француска, 1910.г.)

  Проучићемо и период Другог светског рата, као и послератни период и живот у социјалистичкој Југославији. Упознајући историју 20.века, разумећемо и зашто је тако велики број Срба напустио своју домовину и зашто живе далеко од домовине.

Preskoči Prijava